Warm­ge­rook­te zalm met gre­mo­la­ta

Punten scoren met vis op de barbecue.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 355 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Punten scoren met vis op de barbecue. 6 personen
4 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rooksnippers
  • barbecue met deksel
  • aluminium grillbakje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Begin met de rooksnippers. Week ze een ½ uur in ruim water. Steek de barbecue aan. Schuif de houtskool als deze gloeit naar 1 kant. Leg de zalm in de aluminium schaal en bestrooi met wat zout en de lemon pepper.
  2. Strooi een handje rooksnippers op de kolen. Laat de zalm op het deel waar geen houtskool onder ligt 15-20 min. roken en garen met de deksel gesloten. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de knoflook en peterselie fijn en voeg samen met de olijfolie toe aan het citroenrasp. Breng op smaak met zout. Neem de vis van het vuur en serveer met de gremolata.
video

Ro­ken op de bar­be­cue

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Warmgerookte zalm met gremolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Warm­ge­rook­te zalm met gre­mo­la­ta

1

Begin met de rooksnippers. Week ze een ½ uur in ruim water.

2
  • 800 g zalmfilet aan een stuk
  • 2 el lemon pepper

Steek de barbecue aan. Schuif de houtskool als deze gloeit naar 1 kant. Leg de zalm in de aluminium schaal en bestrooi met wat zout en de lemon pepper.

3

Strooi een handje rooksnippers op de kolen. Laat de zalm op het deel waar geen houtskool onder ligt 15-20 min. roken en garen met de deksel gesloten.

4
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 20 g platte peterselie
  • 50 ml extra vierge olijfolie

Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de knoflook en peterselie fijn en voeg samen met de olijfolie toe aan het citroenrasp. Breng op smaak met zout.

5

Neem de vis van het vuur en serveer met de gremolata.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.