Cous­cous uit Tra­pa­ni

(124)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 124

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de garnalen.
  2. Doe de couscous in een ruime schaal. Los een bouillontablet op in 350 ml kokend water. Schenk over de couscous en roer door. Laat afgedekt 10 min. staan.
  3. Pel ondertussen de garnalen, laat de staartjes zitten. Verwijder met een scherp mesje het darmkanaal.
  4. Doe de amandelen, koriander, peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Roer de couscous los met een vork. Houd 2 el amandelpesto achter en schep de rest door de couscous. Breng op smaak met peper en even­tueel zout. Leg de tomaten aan de tak erop.
  5. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Verhit 1 el pesto in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. Voeg 250 ml kokende water en een half bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken. Voeg de garnalen toe aan de saus en laat in 5 min. gaar worden.
  6. Doe de saus in een kom en schep de rest van de pesto erdoor. Serveer bij de couscous.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscous uit Trapani

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous uit Tra­pa­ni

1
1
  • 250 g rauwe ongepelde zoutwatergarnalen

Ontdooi de garnalen.

2
2
  • 300 g couscous
  • 1 visbouillontablet
  • 350 ml kraanwater

Doe de couscous in een ruime schaal. Los 1 bouillontablet op in 350 ml kokend water.

3
3

Schenk over de couscous en roer door. Laat afgedekt 10 min. staan.

4
4

Pel ondertussen de garnalen, laat de staartjes zitten. Verwijder met een scherp mesje het darmkanaal.

5
5
  • 95 g geroosterde amandelen
  • 15 g koriander
  • 20 g platte peterselie
  • 100 ml olijfolie extra vergine

Doe de amandelen, koriander, peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.

6
6

Roer de couscous los met een vork. Houd 2 el amandelpesto achter en schep de rest door de couscous. Breng op smaak met peper en even­tueel zout.

7
7
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Leg de tomaten aan de tak erop.

8
8
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien

Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen.

9
9

Verhit 1 el pesto in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min.

10
10
  • ½ visbouillontablet
  • 250 ml kraanwater

Voeg 250 ml kokend water en een 1/2 bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken.

11
11

Voeg de garnalen toe aan de saus en laat in 5 min. gaar worden.

12
12

Doe de saus in een kom en schep de rest van de pesto erdoor. Serveer bij de couscous.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.