Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met aman­del­pes­to en broc­co­li

Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti. 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Laat de paprika’s uitlekken. Doe de paprika met de room in de beker van de staafmixer en pureer. Bewaar tot gebruik in een bakje. Maak de beker schoon.
  2. Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof. Snijd de knoflook fijn. Doe de peterselie en amandelen met de olie in de beker van de staafmixer en pureer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen ½ el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
  4. Kook ondertussen de broccoli in een pan met water 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Meng door de saus en warm 2 min. mee. Giet de pasta af en meng door de saus.
  5. Verdeel over de borden, leg de tomaten erop en serveer de pesto erbij.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenspaghetti met amandelpesto en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­spa­ghet­ti met aman­del­pes­to en broc­co­li

1
  • 1 stronk broccoli
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes. Laat de paprika’s uitlekken.

2
  • 250 ml cuisine rijst

Doe de paprika met de room in de beker van de staafmixer en pureer. Bewaar tot gebruik in een bakje. Maak de beker schoon.

3
  • 30 g peterselie
  • 50 g geroosterde amandelen
  • 2 tenen knoflook

Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof. Snijd de knoflook fijn.

4
  • 75 ml extra vierge olijfolie

Doe de peterselie en amandelen met de olie in de beker van de staafmixer en pureer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
  • 250 g spaghetti speltvolkoren
  • ½ el extra vierge olijfolie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen ½ el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min.

6

Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.

7

Kook ondertussen de broccoli in een pan met water 4 min. Giet af en laat goed uitlekken. Meng door de saus en warm 2 min. mee.

8

Giet de pasta af en meng door de saus.

9
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Verdeel over de borden, leg de tomaten erop en serveer de pesto erbij. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.