Cous­cous met ka­kif­ruit, gei­ten­kaas en ha­ris­sa

Anders-dan-anders-lunch met zoete en pittige smaakmakers.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan lunch Anders-dan-anders-lunch met zoete en pittige smaakmakers. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het water erover. Roer door en laat minimaal 10 min. staan. Halveer ondertussen de paprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  2. Snijd het kakifruit in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verkruimel de geitenkaas en hak de amandelen grof. Snijd de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten.
  3. Klop een dressing van de harissa, olie en citroensap naar smaak en meng door de couscous. Schep de groenten, kakivruchten, peterselie en 2/3 van de geitenkaas en 2/3 van de amandelen door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de geitenkaas en amandelen. Serveer met de citroenparten.

variatietip:

Lekker met extra harissa.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 315 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid

Couscous met kakifruit, geitenkaas en harissa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ka­kif­ruit, gei­ten­kaas en ha­ris­sa

1
1
  • 250 g couscous
  • 250 ml kokend water

Doe de couscous in een ruime kom. Schenk het water erover. Roer door en laat minimaal 10 min. staan

2
2
  • 2 zoete puntpaprika's

Halveer ondertussen de paprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten.

3
3
  • 1 kleine rode ui

Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.

4
4
  • 2 kakivruchten
  • 120 g geitenkaas 55+
  • 80 g geroosterde amandelen
  • 20 g peterselie

Snijd het kakifruit in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verkruimel de geitenkaas en hak de amandelen grof. Snijd de peterselie fijn.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

5
5
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten.

6
6
  • 2 el milde harissa
  • 4 el extra vierge olijfolie

Klop een dressing van de harissa, olie en citroensap naar smaak en meng door de couscous.

7
7

Schep de groenten, kakivruchten, peterselie en 2/3 van de geitenkaas en 2/3 van de amandelen door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Garneer met de rest van de geitenkaas en amandelen. Serveer met de citroenparten.

variatietip:

Lekker met extra harissa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.