Stic­ky kip­drum­sticks uit de oven

De suiker in de chutney karamelliseert in de oven een beetje. Resultaat: lekker zoet korstje op de kip

(528)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De suiker in de chutney karamelliseert in de oven een beetje. Resultaat: lekker zoet korstje op de kip 4 personen
3 528

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Verwijder de zaadjes door de peper tussen je handen te rollen en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Leg de drumsticks in de ovenschaal en schep om met de mangochutney en rode peper. Bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  3. Snijd de limoenen in parten. Snijd de blaadjes van de koriander grof. Neem de schaal uit de oven, meng de tomaten erdoor, verdeel de limoenparten erover en bestrooi met de koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 848 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sticky kipdrumsticks uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stic­ky kip­drum­sticks uit de oven

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Verwijder de zaadjes door de peper tussen je handen te rollen en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes.

3
  • 1 kg kipdrumsticks
  • 340 g mangochutney

Leg de drumsticks in de ovenschaal en schep om met de mangochutney en rode peper. Bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

4
  • 15 g verse koriander
  • 2 limoenen

Snijd de limoenen in parten. Snijd de blaadjes van de koriander grof.

5
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Neem de schaal uit de oven, meng de tomaten erdoor, verdeel de limoenparten erover en bestrooi met de koriander.

6

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.