Cher­ry­to­ma­ten­sal­sa met gra­naat­ap­pel­pit­jes

Zo hoort tomaat te smaken. Lekker sappig, zoet en fris in deze pittige salsa.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Zo hoort tomaat te smaken. Lekker sappig, zoet en fris in deze pittige salsa. 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de cherrytomaten in kwarten en doe in een kom. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de paprika in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en doe bij de tomaat. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes en voeg toe aan de tomaat en paprika. Schep de granaatappelpitjes erdoor.
  2. Pers de limoen uit en klop het sap samen met de olie en biologische appelstroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes munt van de takjes, snijd fijn en meng met de dressing door de salsa.

bereidingstip:

Laat de rode peper achterwege voor een minder pittige salsa.

combinatietip:

Lekker bij gegrild rundvlees of over een pasta met geschaafde Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij).

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Cherrytomatensalsa met granaatappelpitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cher­ry­to­ma­ten­sal­sa met gra­naat­ap­pel­pit­jes

1
1
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 1 gele paprika

Snijd de cherrytomaten in kwarten en doe in een kom. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten.

2
2

Snijd het vruchtvlees van de paprika in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en doe bij de tomaat.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

4
4
  • 120 g granaatappelpitjes

Snijd de peper in kleine stukjes en voeg toe aan de tomaat en paprika. Schep de granaatappelpitjes erdoor.

5
5
  • 1 limoen
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el appelstroop

Pers de limoen uit en klop het sap samen met de olie en biologische appelstroop tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g verse munt

Haal de blaadjes munt van de takjes, snijd fijn en meng met de dressing door de salsa.

bereidingstip:

Laat de rode peper achterwege voor een minder pittige salsa.

combinatietip:

Lekker bij gegrild rundvlees of over een pasta met geschaafde Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer vegetarisch en lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.