To­ma­ten­sa­la­de met 3 kaastop­pings

1 tomatensalade, 3 toppings met kaas: iedereen kiest zelf zijn salade!

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 1 tomatensalade, 3 toppings met kaas: iedereen kiest zelf zijn salade! 4 personen
2 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer alle tomaten en doe ze in een kom. Besprenkel met de olie, bestrooi met het zeezout en schep om.
  2. Verbrokkel de manchego en geitenkaas in aparte bakjes. Schep de ricotta in een 3e bakje en roer een beetje los. Voeg naar smaak in stukjes gescheurde korianderblaadjes toe aan de manchego. Doe hetzelfde met de munt en voeg toe aan de geitenkaas. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de ricotta.
  3. Serveer de tomaten met de toppings. Laat iedereen zijn favoriete tomatensalade samenstellen.

variatietip:

Voor nog meer smaak kun je alle toppings bestrooien met pittig paprikapoeder, versgemalen peper of wat druppels balsamicoazijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensalade met 3 kaastoppings

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­sa­la­de met 3 kaastop­pings

1
1
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 360 g cherrytomatenmix
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl grof zeezout

Halveer alle tomaten en doe ze in een kom. Besprenkel met de olie, bestrooi met het zeezout en schep om.

2
2
  • 100 g manchego
  • 100 g geitenkaas naturel 55+

Verbrokkel de manchego en geitenkaas in aparte bakjes.

3
3
  • 100 g ricotta

Schep de ricotta in een 3e bakje en roer een beetje los.

4
4
  • 4 blaadjes verse koriander

Voeg naar smaak in stukjes gescheurde korianderblaadjes toe aan de manchego.

5
5
  • 4 blaadjes verse munt

Doe hetzelfde met de munt en voeg toe aan de geitenkaas.

6
6
  • 4 blaadjes verse peterselie

Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de ricotta.

7
7

Serveer de tomaten met de toppings. Laat iedereen zijn favoriete tomatensalade samenstellen.

variatietip:

Voor nog meer smaak kun je alle toppings bestrooien met pittig paprikapoeder, versgemalen peper of wat druppels balsamicoazijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.