Tra­pa­ni ri­ga­to­ni

(150)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 6 personen
3 150

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet alle ingrediënten en andere spullen klaar. Breng een volle ketel water aan de kook. Zet een laag van een paar centimeter heet water in een grote steelpan op matig vuur.
  2. Doe de pasta met kokend water in de steelpan, draai het vuur hoog, leg de deksel iets scheef op de pan en kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Doe de kaas met de amandelen, knoflook en Spaanse peper(s) in de keukenmachine en hak ze fijn. Doe er met draaiende motor 1 1/2 bosje basilicum, de ansjovis en van de tomaten bij. Hak alles tot een fijn prutje en schenk er dan 2 scheuten extra vierge olijfolie bij. Proef even, breng het mengsel eventueel op smaak met zout en peper en zet het aan de kant. Snijd de resterende tomaten doormidden of in kwarten en zet ze ook even aan de kant. Intussen zouden de rigatoni perfect gaar moeten zijn, dus laat ze uitlekken, vang een beetje van het kookwater op en doe ze terug in de hete pan. Doe er het fijngehakte prutje bij en hussel alles goed door elkaar. Roer er een scheutje kookwater door om de pasta los te maken.
  4. Kieper de pasta in een grote serveerschaal. Hussel hem nog even vlug door elkaar, strooi er de resterende tomaten en de rest van het basilicum over en zet op tafel.

Tip:

Receptuur: © Jamie Oliver. www.jamieoliver.com

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 98 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.