Ge­bak­ken moz­za­rel­la­to­s­ti

De ultieme tosti kun je 'm ook wel noemen: 2 soorten kaas en extra pit van de arrabbiata pesto.

(201)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch De ultieme tosti kun je 'm ook wel noemen: 2 soorten kaas en extra pit van de arrabbiata pesto. 8 personen
3 201

Ingrediënten

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de kapjes van het brood en de rest van het brood in een sneetje per persoon. Bestrijk alle sneetjes brood aan 1 kant dun met de pesto. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met wat basilicum, de mozzarella en weer wat basilicum. Bestrooi met peper en eventueel zout en leg de andere helft van de sneetjes brood erop, met de pestokant naar onderen. Druk stevig aan.
  2. Rasp de kaas. Meng het ei, de melk en kaas in een diep bord. Dompel de tosti's met beide kanten in het eimengsel. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tosti's op middelhoog vuur aan beide kanten in 10 min. goudbruin, keer regelmatig. De kaas moet zacht zijn, maar niet helemaal gesmolten. Halveer de tosti's en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een salade van rucola en tomaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 450 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gebakken mozzarellatosti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken moz­za­rel­la­to­s­ti

1
1
  • 250 g buffelmozzarella
  • 1 witbrood

Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de kapjes van het brood en de rest van het brood in een sneetje per persoon van 2 cm dik.

2
2
  • 65¼ g arrabbiata pesto

Bestrijk alle sneetjes brood aan 1 kant dun met de pesto.

3
3
  • 15 g basilicum

Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met wat basilicum, de mozzarella en weer wat basilicum.

4
4

Bestrooi met peper en eventueel zout en leg de andere helft van de sneetjes brood erop, met de pestokant naar onderen. Druk stevig aan.

5
5
  • 40 g Pecorino Romano
  • 2 eieren
  • 150 ml melk

Rasp de kaas. Meng het ei, de melk en kaas in een diep bord. Dompel de tosti's met beide kanten in het eimengsel.

6
6
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tosti's op middelhoog vuur aan beide kanten in 10 min. goudbruin, keer regelmatig.

7
7

De kaas moet zacht zijn, maar niet helemaal gesmolten. Halveer de tosti's en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met een salade van rucola en tomaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.