Spi­na­zie­k­oek­jes met crè­me fraî­che

De pecorinokaas en de basilicum maken van deze groentekoekjes een Italiaans feestje.

(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje De pecorinokaas en de basilicum maken van deze groentekoekjes een Italiaans feestje. 10 personen
2 130

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Blancheer de spinazie 1 min. in kokend water. Giet af en duw met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit. Snijd de spinazie fijn.Snijd de basilicumblaadjes fijn. Verkruimel het brood. Rasp de Pecorino Romano. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.
  2. Meng de ricotta met de spinazie, het rasp, de eieren, het broodkruim, de Pecorino Romano, helft van het basilicum, peper en zout in een kom. Maak 10 koekjes.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koekjes (in delen) op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Meng de crème fraîche met de rest van het basilicum. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en meng door elkaar. Serveer de koekjes lauw of op kamertemperatuur met de dip.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziekoekjes met crème fraîche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­k­oek­jes met crè­me fraî­che

1
  • 600 g spinazie

Blancheer de spinazie 1 min. in kokend water. Giet af en duw met een lepel zo veel mogelijk vocht eruit. Snijd de spinazie fijn.

2
  • 50 g Pecorino Romano
  • 100 g witbrood
  • 15 g basilicum

Snijd de basilicumblaadjes fijn. Verkruimel het brood. Rasp de Pecorino Romano.

3
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.

4
  • 2 eieren
  • 250 g ricotta

Meng de ricotta met de spinazie, het rasp, de eieren, het broodkruim, de Pecorino Romano, helft van het basilicum, peper en zout in een kom.

5

Maak 10 koekjes.

6
  • 6 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koekjes (in delen) op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

7
  • 125 ml crème fraîche

Meng de crème fraîche met de rest van het basilicum. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en meng door elkaar.

8

Serveer de koekjes lauw of op kamertemperatuur met de dip. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.