Pit­ti­ge ge­hakt­bal­le­tjes met cous­cous

De gehaktbal is hipper dan ooit, helemaal als je 'm in het klein serveert met couscous en wokgroenten.

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De gehaktbal is hipper dan ooit, helemaal als je 'm in het klein serveert met couscous en wokgroenten. 4 personen
2 79

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een kom, schenk er het kokend water over en laat min. 10 min. staan. Snijd ondertussen de korstjes van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Knijp uit en zet apart.
  2. Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door. Voeg het brood, 1 el pesto, peper en eventueel zout toe en kneed alles door.
  3. Verdeel het gehakt in porties en vorm er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een walnoot (6 per persoon). Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 4 min. op hoog vuur rondom bruin. Laat in 8 min. gaar worden op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroenten 5 min. Voeg van het vuur de olijven toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Meng ¾ van de olie van de olijven met de pesto, het citroenrasp en -sap. Roer de couscous los met een vork en schep de groenten en dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gehaktballetjes.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en verkruimelde feta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige gehaktballetjes met couscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge ge­hakt­bal­le­tjes met cous­cous

1
1
  • 300 g volkoren speltcouscous
  • 350 ml kokend water

Doe de couscous in een kom, schenk er het kokende water over en laat min. 10 min. staan.

2
2
  • 1 sneetje witbrood
  • 50 ml halfvolle melk

Snijd ondertussen de korstjes van het brood en leg het brood in een diep bord. Schenk de melk erover en laat 2 min. weken. Knijp uit en zet apart.

3
3
  • 400 g half-om-halfgehakt
  • 1 ei
  • 1 el pesto arrabbiata

Doe het gehakt in een kom, breek het ei erboven en kneed door. Voeg het brood, de pesto, peper en eventueel zout toe en kneed alles door.

4
4

Verdeel het gehakt in porties en vorm er met vochtige handen balletjes van ter grootte van een walnoot (6 per persoon).

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 4 min. op hoog vuur rondom bruin. Laat in 8 min. gaar worden op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

6
6
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Provençaalse wokgroente
  • 90 g zongerijpte Taggia-olijven

Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroenten 5 min. Voeg van het vuur de olijven toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 1½ el pesto arrabbiata

Meng ¾ van de olie van de olijven met de pesto, het citroenrasp en -sap. Roer de couscous los met een vork en schep de groenten en dressing erdoor.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de gehaktballetjes.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en verkruimelde feta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.