Zalm­spies met ru­co­la­saus

Uitgesproken smaken, deze zalm-hamspiesen. De rucolasaus met walnoten en mierikswortel is lekker pittig.

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht Uitgesproken smaken, deze zalm-hamspiesen. De rucolasaus met walnoten en mierikswortel is lekker pittig. 6 personen
3 88

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 6 satéprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd de zalm in 18 stukken en bestrooi met peper. Halveer de plakken ham in de lengte. Verdeel er de helft van de rucola over. Leg er een stuk zalm op en wikkel de ham om de zalm. Rijg 3 stukken aan 1 satéprikker.
  3. Hak de walnoten fijn en snijd de rest van de rucola fijn. Meng de rucola, noten, zure room en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Bestrijk de visspiesen dun met de olie en gril ze op de barbecue in 5 min. rondom bruin en net gaar. Keer halverwege. Serveer de spiesen met de rucolasaus.

Tip:

Dit gerecht is ook lekker met zeewolffilet of kabeljauwfilet in plaats van zalm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalmspies met rucolasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­spies met ru­co­la­saus

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 600 g zalmfilet

Snijd de zalm in 18 stukken en bestrooi met peper.

3
  • 9 plakken Coburger ham
  • 75 rucola

Halveer de plakken ham in de lengte. Verdeel er de helft van de rucola over.

4

Leg er een stuk zalm op en wikkel de ham om de zalm. Rijg 3 stukken aan 1 satéprikker.

Tip: Week de sateprikkers 30 min. in water.

5
  • 50 g walnoten

Hak de walnoten fijn en snijd de rest van de rucola fijn.

6
  • 125 ml zure room
  • 1 el geraspte mierikswortel

Meng de rucola, noten, zure room en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 1 el olijfolie

Bestrijk de visspiesen dun met de olie en gril ze op de barbecue in 5 min. rondom bruin en net gaar. Keer halverwege.

8

Serveer de spiesen met de rucolasaus. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.