Aard­ap­pel­sa­la­de met ge­rook­te kip

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 118

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in blokjes, kook ze in weinig water met zout in ca. 8 min. beetgaar en giet af. Meng de zure room met de mayonaise, mierikswortel, dragon en breng op smaak met peper. Schep de helft van de dressing door de aardappelblokjes en laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes en schep door de aardappelen. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Schep de rest van de dressing en de waterkers door de salade.

variatietip:

Vervang de waterkers eens door postelein of raapsteeltjes. In plaats van gerookte kip smaakt gerookte forel- of palingfilet ook prima in deze aardappelsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur

Aardappelsalade met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met ge­rook­te kip

1
1
  • 600 g vastkokende aardappelen

Schil en snijd de aardappelen in blokjes, kook ze in weinig water met zout in ca. 8 min. beetgaar en giet af.

2
2
  • 2 el zure room
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl geraspte mierikswortel
  • 2 tl gedroogde dragon

Meng de zure room met de mayonaise, mierikswortel, dragon en breng op smaak met peper.

3
3

Schep de helft van de dressing door de aardappelblokjes en laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur.

4
4
  • 300 g gerookte kipfilet

Snijd de kipfilet in reepjes en schep door de aardappelen. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

5
5
  • 75 g waterkers

Schep de rest van de dressing en de waterkers door de salade.

variatietip:

Vervang de waterkers eens door postelein of raapsteeltjes. In plaats van gerookte kip smaakt gerookte forel- of palingfilet ook prima in deze aardappelsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.