Aard­ap­pel­sa­la­de met mie­riks­wor­tel

Dit vegetarische bijgerecht is dé verrassing tijdens de familiebarbecue.

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Dit vegetarische bijgerecht is dé verrassing tijdens de familiebarbecue. 4 personen
4 105

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 20 min. gaar. Giet af, laat afkoelen tot lauw en snijd in blokjes. Snijd intussen de prei in ringen.
  2. Kook de prei 3 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd de bieslook fijn.
  3. Meng de aardappel, prei en augurk in een schaal. Meng de mierikswortel, mayonaise en azijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan de aardappelsalade en schep om. Bestrooi met de bieslook.

bewaartip:

U kunt de aardappelsalade een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met mierikswortel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met mie­riks­wor­tel

1
1
  • 800 g aardappelen
  • 1 prei

Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 20 min. gaar. Giet af, laat afkoelen tot lauw en snijd in blokjes. Snijd intussen de prei in ringen.

2
2
  • 25 g bieslook

Kook de prei 3 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd de bieslook fijn.

3
3
  • 330 g augurkenblokjes
  • 4 el mayonaise
  • 2 el mierikswortel
  • 1 el witte balsamicoazijn

Meng de aardappel, prei en augurk in een schaal. Meng de mierikswortel, mayonaise en azijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg toe aan de aardappelsalade en schep om. Bestrooi met de bieslook.

bewaartip:

U kunt de aardappelsalade een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.