En­chi­l­a­d­a's met ge­rook­te kip

Spek, kip en pittige peper: wat een smakelijk ovengerecht.

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Spek, kip en pittige peper: wat een smakelijk ovengerecht. 4 personen
3 177

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kruis de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer in de keukenmachine de tomaten en de jalapeñopepers. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spek zachtjes uit. Schep de spek op een bordje. Fruit in het bakvet de ui ca. 3 min. zachtes. Voeg de tomatensaus toe en bak op hoog vuur ca. 5 min. Voeg het water en de bouillontablet toe aan de tomatensaus en laat ca. 15 min. zachtjes inkoken tot een dikke saus. Schep de saus in een diep bord. Snijd de kip in dunne reepjes. Verkruimel de geitenkaas. Hak de koriander grof.
  3. Bak de tortilla's in een droge koekenpan één voor één en om en om. Wentel de gebakken tortilla's door de saus, verdeel wat kip en spek erover en rol op. Leg de enchilada's naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover.
  4. Verwarm de grill op de hoogste stand. Strijk de zure room over de enchilada's uit. Strooi de geitenkaas erover. Schuif de enchilada's ca. 4 min. onder de hete grill. Strooi de koriander erover. Serveer met een gemengde salade van tomaat, courgette en mais.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Enchilada's met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­chi­l­a­d­a's met ge­rook­te kip

1
1
  • 600 g tomaten
  • 2 el jalapeñopepers
  • 1 grote ui

Kruis de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in stukken. Pureer in de keukenmachine de tomaten en de jalapeñopepers. Pel en snipper de ui.

2
2
  • 2 el olie
  • 100 g spekreepjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spek zachtjes uit. Schep de spek op een bordje. Fruit in het bakvet de ui ca. 3 min. zachtes. Voeg de tomatensaus toe en bak op hoog vuur ca. 5 min.

3
3
  • 2 dl water
  • ½ kippenbouillontablet
  • 250 g gerookte kipfilet
  • 100 g geitenkaas
  • ½ zakje verse koriander

Voeg het water en de bouillontablet toe aan de tomatensaus en laat ca. 15 min. zachtjes inkoken tot een dikke saus. Schep de saus in een diep bord. Snijd de kip in dunne reepjes. Verkruimel de geitenkaas. Hak de koriander grof.

4
4
  • 12 stuks flour tortilla

Bak de tortilla's in een droge koekenpan één voor één en om en om. Wentel de gebakken tortilla's door de saus, verdeel wat kip en spek erover en rol op. Leg de enchilada's naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover.

5
5

Verwarm de grill op de hoogste stand.

6
6
  • 125 g zure room

Strijk de zure room over de enchilada's uit. Strooi de geitenkaas erover. Schuif de enchilada's ca. 4 min. onder de hete grill. Strooi de koriander erover. Serveer met een gemengde salade van tomaat, courgette en mais.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.