Len­te­stamp van spi­na­zie en ge­rook­te kip

Frisgroen stamppotje met spinazie en snijboontjes: proef het voorjaar!

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Frisgroen stamppotje met spinazie en snijboontjes: proef het voorjaar! 4 personen
2 128

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan met ruim water en een beetje zout in 20 min. gaar Voeg de laatste 3 min. de snijbonen toe. Voeg de laatste minuut de spinazie in delen toe en laat slinken. Giet goed af. Voeg de dragon toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine, dunne ringen en schep door de stamppot. Snijd de kip in reepjes. Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de kipreepjes erover.

variatietip:

Ook lekker met gegrilde kip.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Lentestamp van spinazie en gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­stamp van spi­na­zie en ge­rook­te kip

1
1
  • 1.2 kg aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan met ruim water en een beetje zout in 20 min. gaar

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2
  • 400 g gesneden snijbonen
  • 400 g spinazie

Voeg de laatste 3 min. de snijbonen toe. Voeg de laatste minuut de spinazie in delen toe en laat slinken. Giet goed af.

3
3
  • 2 tl gedroogde dragon

Voeg de dragon toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 bosuitjes
  • 160 g gerookte kipfilet

Snijd ondertussen de bosuitjes in schuine, dunne ringen en schep door de stamppot. Snijd de kip in reepjes.

5
5

Verdeel de stamppot over de borden en verdeel de kipreepjes erover.

variatietip:

Ook lekker met gegrilde kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.