Fris­se aard­ap­pel­sa­la­de

Aardappelsalade met knapperige groenten, een frisse dressing en dille.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Aardappelsalade met knapperige groenten, een frisse dressing en dille. 4 personen
2 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 3 x 3 cm en kook in 12 min. gaar. Voeg de erwten toe en kook nog 3 min. Giet af en laat met de deksel op de pan 3 min. doorgaren. Laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de peen, bleekselderij en augurken in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de mayonaise, mierikswortel en mosterd tot een dressing. Snijd de dille fijn.
  3. Schep de aardappel en erwten om met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Meng er eens een blikje tonijn of haring door en serveer met partjes ei.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 3 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 170 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Frisse aardappelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se aard­ap­pel­sa­la­de

1
1
  • 750 g vastkokende aardappelen
  • 150 g tuinerwten

Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 3 x 3 cm en kook in 12 min. gaar. Voeg de erwten toe en kook nog 3 min.

Aardappelen schillen

Instructievideo

01:08 min.

2
2

Giet af en laat met de deksel op de pan 3 min. doorgaren. Laat afkoelen.

3
3
  • 1 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 el Amsterdamse augurken en uitjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 el mierikswortel
  • 2 tl mosterd

Snijd ondertussen de peen, bleekselderij en augurken in blokjes van 1 x 1 cm. Meng de mayonaise, mierikswortel en mosterd tot een dressing.

4
4
  • 15 g verse dille

Snijd de dille fijn.

5
5

Schep de aardappel en erwten om met de rest van de ingrediënten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Meng er eens een blikje tonijn of haring door en serveer met partjes ei.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 3 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.