Hot­dogs met ui­en-bie­ten­com­po­te en zu­re room

Witte puntjes en runderbraadworst... Perfecte basis voor hotdogs! Echt onvergetelijk ook door de mix van rode ui, bietjes en gemberjam.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans lunch Witte puntjes en runderbraadworst... Perfecte basis voor hotdogs! Echt onvergetelijk ook door de mix van rode ui, bietjes en gemberjam. 4 personen
3 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de runderbraadworsten op laag vuur in 20 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snipper de knoflook. Snijd de bietjes in parten. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui, knoflook, bietjes, de gemberjam en eventueel zout 15 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. Meng ondertussen de zure room met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Neem de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Gril de broodjes in de grillpan 3 min. op de snijkant. Besmeer de broodjes met de zure room. Verdeel de uien-bietencompote erover en leg de worsten erop.

combinatietip:

Lekker met wat tuinkers.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 965 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Hotdogs met uien-bietencompote en zure room

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hot­dogs met ui­en-bie­ten­com­po­te en zu­re room

1
1
  • 4 stuks runderbraadworsten

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de runderbraadworsten op laag vuur in 20 min. rondom goudbruin en gaar.

2
2
  • 2 stuks rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g babybietjes balsamico

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snipper de knoflook. Snijd de bietjes in parten.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 2 el gemberjam

Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui, knoflook, bietjes, de gemberjam en eventueel zout 15 min. op laag vuur.

4
4

Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

5
5
  • 125 g zure room
  • 1 el mierikswortel

Meng ondertussen de zure room met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 4 witte puntjes

Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Neem de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

7
7

Gril de broodjes in de grillpan 3 min. op de snijkant. Besmeer de broodjes met de zure room. Verdeel de uien-bietencompote erover en leg de worsten erop.

combinatietip:

Lekker met wat tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.