Ge­pof­te aard­ap­pels met to­nijn­crè­me

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardappels schoonboenen en in pan met ruim water en zout 10 min. voorkoken. Afgieten en in vergiet even laten uitdampen. Aardappels op enkele plaatsen met vork inprikken en per stuk verpakken in aluminiumfolie.
  2. Aardappels in folie tussen gloeiend houtskool in barbecue leggen en in 15-20 min. poffen, of in 30-40 minuten gaar laten worden in een op 225 °C voorverwarmde oven. In kom tonijn mengen met zure room, mierikswortel, augurk en selderij. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels opensnijden en vullen met tonijncrème.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.