Ru­co­la­s­ala­de met moz­za­rel­la

De klassieker meloen en ham in een nieuwe combinatie met mozzarella en een zoete dressing.

(532)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De klassieker meloen en ham in een nieuwe combinatie met mozzarella en een zoete dressing. 4 personen
4 532

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schraap met een lepel de pitten uit de meloen. Snijd de meloen in parten en schil ze. Snijd de parten in stukken. Verdeel de rucola over de borden en leg de stukken meloen erop.
  2. Scheur de plakken ham in stukken en leg op de salade. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover. Besprenkel de salade met de crema di balsamico en olie. Strooi de walnoten erover en serveer met de ciappe.
video

Me­loen snij­den

Instructievideo - 01:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.330 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Rucolasalade met mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ru­co­la­s­ala­de met moz­za­rel­la

1
1
  • ½ cantaloupemeloen

Schraap met een lepel de pitten uit de meloen. Snijd de meloen in parten en schil ze. Snijd de parten in stukken.

2
2
  • 75 g rucola

Verdeel de rucola over de borden en leg de stukken meloen erop.

3
3
  • 150 g rauwe ham

Scheur de plakken ham in stukken en leg op de salade.

4
4
  • 125 g buffelmozzarella

Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel erover.

5
5
  • 4 el crema di balsamico
  • 3 el olijfolie

Besprenkel de salade met de crema di balsamico en olie.

6
6
  • 50 g walnoten
  • 140 g ciappe

Strooi de walnoten erover en serveer met de ciappe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.