Spa­ghet­ti met ru­co­la­s­ala­de

Werken, eten, sporten: dit is nou zo’n fijn snel-klaar-recept voor een doordeweekse dag.

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Werken, eten, sporten: dit is nou zo’n fijn snel-klaar-recept voor een doordeweekse dag. 4 personen
3 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af, vang het kookvocht op. Snipper intussen de ui fijn en snijd de courgette in reepjes. Verhit een braadpan zonder boter of olie en bak het gehakt in ca. 4 min. rul en bruin. Voeg de helft van de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de sugo pastasaus en 150 ml kookvocht van de spaghetti toe. Stoof 5 min. met de deksel op de pan.
  2. Meng de rucola slamelange met de courgette en de rest van de ui. Schep op het laatst de sladressing erdoor.
  3. Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep er de gehaktsaus over. Serveer met de rucolasalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 22-23

Spaghetti met rucolasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ru­co­la­s­ala­de

1
1
  • 300 g spaghetti
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 300 g rundergehakt

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af, vang het kookvocht op. Snipper intussen de ui fijn en snijd de courgette in reepjes. Verhit een braadpan zonder boter of olie en bak het gehakt in ca. 4 min. rul en bruin.

2
2
  • 390 g sugo pastasaus kruiden

Voeg de helft van de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de sugo pastasaus en 150 ml kookvocht van de spaghetti toe. Stoof 5 min. met de deksel op de pan.

3
3
  • 150 g rucola slamelange
  • 75 ml sladressing balsamico

Meng de rucola slamelange met de courgette en de rest van de ui. Schep op het laatst de sladressing erdoor.

4
4

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep er de gehaktsaus over. Serveer met de rucolasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.