Drum­sticks met bal­sa­mi­co & si­naas­ap­pel

Drumsticks-anders, met balsamicosiroop en sinaasappelsap.

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Drumsticks-anders, met balsamicosiroop en sinaasappelsap. 4 personen
2 87

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Rasp de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel. Pers de vrucht uit. Meng het rasp, sap, de crema di balsamico, olie en marmelade in de ovenschaal.
  3. Marineer de drumsticks 30 min. in de marinade. Schep na 15 min. om. Zet de ovenschaal ca. 35 min in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Drumsticks met balsamico & sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Drum­sticks met bal­sa­mi­co & si­naas­ap­pel

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de schoongeboende sinaasappel. Pers de vrucht uit.

3
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sinaasappelmarmelade
  • 75 ml crema di balsamico

Meng het rasp, sap, de crema di balsamico, olie en marmelade in de ovenschaal.

Tip: Maak zelf crema di balsamico door 100 ml balsamicoazijn met 40 g suiker 5 min. in te koken op hoog vuur.

4
  • 1 kg drumsticks

Marineer de drumsticks 30 min. in de marinade. Schep na 15 min. om. Zet de ovenschaal ca. 35 min in de oven.

Tip: Controleer of de drumsticks gaar zijn. Zo niet, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat ze nog even in de oven staan.

5

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.