Bief­stuk met bal­sa­mi­co­si­roop

Biefstuk op z'n Italiaans: met balsamicosiroop, romaatjes en Grana Padano.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Biefstuk op z'n Italiaans: met balsamicosiroop, romaatjes en Grana Padano. 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de aardappelpartjes in 8 min. goudbruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Snijd de biefstuk in 4 stukken en bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Bak in 4-5 min. rosé (voor medium iets langer), keer halverwege.
  3. Snijd de biefstuk in plakjes en leg op de borden. Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de romaatjes. Schep er de rucola, romaatjes en ui bij. Druppel de balsamicosiroop erover. Rasp de geraspte kaas erboven en bestrooi met peper. Serveer met de aardappelpartjes.
video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 810 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk met balsamicosiroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met bal­sa­mi­co­si­roop

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 800 g Toscaanse aardappelpartjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappelpartjes in 8 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan.

3
3
  • 300 g biefstukken

Snijd de biefstuk in stukken en bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Bak in 4-5 min. rosé (voor medium iets langer), keer halverwege.

4
4
  • 1 rode ui
  • 250 g romaatjes
  • 75 g rucola

Snijd de biefstuk in plakjes en leg op de borden. Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de romaatjes. Schep er de rucola, romaatjes en ui bij.

5
5
  • 50 g Grana Padano
  • 3 el crema all' aceto balsamico di Modena

Druppel de balsamicosiroop erover. Rasp de kaas erboven en bestrooi met peper. Serveer met de aardappelpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.