Stoof­vis met sa­la­mi en pa­pri­ka

Zo simpel, zo lekker! Lekker pittig door de uitgebakken salami.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo simpel, zo lekker! Lekker pittig door de uitgebakken salami. 4 personen
2 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in water met zout in 12 min. gaar. Snijd ondertussen de salami in blokjes en de paprika in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de salami 2 min. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min.
  2. Doe de wijn en kappertjes in de pan. Snijd de visfilet in stukken (1 stuk per persoon), bestrooi met peper en zout en leg tussen de paprika. Stoof de vis afgedekt in 8 min. gaar.
  3. Snijd ondertussen de peterselie grof. Bestrooi de visstoof met de peterselie. Druppel er de balsamicosiroop over en serveer met de krieltjes.

variatietip:

Schep de krieltjes om met 0.5 el pesto alla genovese (per persoon) voor een extra Italiaans accent.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 775 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Stoofvis met salami en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­vis met sa­la­mi en pa­pri­ka

1
1
  • 1 kg krieltjes

Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar.

2
2
  • 100 g salami
  • 1 paprikamix
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de salami in blokjes en de paprika in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de salami 2 min. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min.

3
3
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 tl kappertjes
  • 300 g schelvisfilets

Doe de wijn en kappertjes in de pan. Snijd de visfilet in stukken (1 stuk per persoon), bestrooi met peper en zout en leg tussen de paprika.

4
4
  • 20 g platte peterselie

Stoof de vis afgedekt in 8 min. gaar. Snijd ondertussen de peterselie grof.

5
5
  • 1 el crema all' aceto balsamico di Modena

Bestrooi de visstoof met de peterselie. Druppel de balsamicosiroop erover en serveer met de krieltjes.

variatietip:

Schep de krieltjes om met 0.5 el pesto alla genovese (per persoon) voor een extra Italiaans accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.