Os­sen­haas met ta­gli­a­tel­le

Dat ziet er luxe uit. En toch in maar vijftien minuten klaar.

(239)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dat ziet er luxe uit. En toch in maar vijftien minuten klaar. 4 personen
3 239

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit de olie met de boter in een koekenpan, tot het schuim van de boter wegtrekt. Bak de stukken ossenhaas hierin op hoog vuur op elke zijde 1 minuut, draai het vuur lager en bak het vlees nog 1-2 minuten. Neem het vlees uit de pan en laat het even met aluminiumfolie bedekt rusten.
  2. Snijd de courgette in stukjes. Bak intussen al omscheppend 2-3 minuten de courgette in het overgebleven bakvet, breng op smaak met zout en peper. Roer de laatste minuut de rucola erdoor en bak even mee. Giet de tagliatelle af en schep het courgettemengsel erdoor. Snijd het vlees in plakjes en bestrooi het met zout en peper naar smaak. Verdeel de pasta over de borden, strooi de kaas erover en leg het vlees erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 57 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ossenhaas met tagliatelle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Os­sen­haas met ta­gli­a­tel­le

1
1
  • 500 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 4 el olijfolie
  • 2 el boter

Verhit de olie met de boter in een koekenpan, tot het schuim van de boter wegtrekt.

3
3
  • 4 stuks ossenhaas

Bak de stukken ossenhaas hierin op hoog vuur op elke zijde 1 minuut, draai het vuur lager en bak het vlees nog 1-2 minuten.

4
4

Neem het vlees uit de pan en laat het even met aluminiumfolie bedekt rusten.

5
5
  • 1 courgette

Snijd de courgette in stukjes. Bak intussen al omscheppend 2-3 minuten de courgette in het overgebleven bakvet, breng op smaak met zout en peper.

6
6
  • 75 g rucola

Roer de laatste minuut de rucola erdoor en bak even mee. Giet de tagliatelle af en schep het courgettemengsel erdoor.

7
7
  • 100 g Grana Padano

Snijd het vlees in plakjes en bestrooi het met zout en peper naar smaak. Verdeel de pasta over de borden, strooi de kaas erover en leg het vlees erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.