Dou­ble Ame­ri­can clas­sic

Barbecuefavoriet voor op een broodje, met een frisse komkommertopping en worcestershiresauce.

(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Barbecuefavoriet voor op een broodje, met een frisse komkommertopping en worcestershiresauce. 4 personen
3 198

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • 8 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de dille fijn en de ui in dunne ringen. Doe de komkommer, dille en de helft van de ui in een kom.
  2. Breng de azijn met de suiker, het zout en het water aan de kook. Schenk de hete dressing over de komkommer.
  3. Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de broodjes en gril ze met de snijkant naar onderen 2 min. Gril de burgers in porties 4-6 min. Keer regelmatig. Beleg elke burger na het keren met de rest van de uienringen, 1 tl worcestershiresauce en 1 plak cheddarkaas. Houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Beleg de onderste helften van de broodjes met wat blaadjes kropsla, een burger, wat komkommer, kropsla, een burger en wat komkommer. Dek af met de bovenkant van de broodjes en steek er een tapasprikker in. Serveer met de rest van de komkommer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 2.165 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Double American classic

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dou­ble Ame­ri­can clas­sic

1
  • 1 komkommer
  • 15 g dille
  • 1 rode ui

Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de dille fijn en de ui in dunne ringen.

2

Doe de komkommer, dille en de helft van de ui in een kom.

3
  • 100 ml azijn
  • ½ el suiker
  • 1 mespunt zout
  • 50 ml kraanwater

Breng de azijn met de suiker, het zout en het water aan de kook. Schenk de hete dressing over de komkommer.

4
  • 4 hamburgerbroodjes

Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de broodjes en gril ze met de snijkant naar onderen 2 min.

5
  • 8 magere grillburgers

Gril de burgers in porties 4-6 min. Keer regelmatig.

Tip: Je kunt de broodjes en burgers ook grillen op de barbecue.

6
  • 8 tl worcestershiresauce
  • 8 plakken smeltkaas met cheddar

Beleg elke burger na het keren met de rest van de uienringen, 1 tl worcestershiresauce en 1 plak cheddarkaas. Houd warm onder aluminiumfolie.

7
  • 1 kropsla

Beleg de onderste helften van de broodjes met wat blaadjes kropsla, een burger, wat komkommer, kropsla, een burger en wat komkommer.

8

Dek af met de bovenkant van de broodjes en steek er een tapasprikker in. Serveer met de rest van de komkommer. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.