Klei­ne tor­til­la's met Hol­land­se Nieu­we

Oer-Hollandse haring vormt een smakelijk duo met Mexicaanse tortilla's.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch Oer-Hollandse haring vormt een smakelijk duo met Mexicaanse tortilla's. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasschaaf

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten en snijd de dille fijn. Doe de komkommerlinten samen met de dille in een kom. Breng de azijn met de suiker, een mespunt zout en het water aan de kook. Schenk het mengsel over de komkommer en laat in 30 min. afkoelen.
  2. Verwijder de staartjes van de haringen, zodat er per keer 2 filets ontstaan. Bereid de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en verdeel samen met de zure room, haring en komkommer over de gordita’s.

variatietip:

Voor wat extra pit kun je de tortilla’s nog bestrooien met wat fijngesneden bieslook.

Tip:

Gordita’s is Spaans voor ‘dikkerdjes’. Ze zijn de kleinere en wat dikkere versie van tortilla’s.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.325 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kleine tortilla's met Hollandse Nieuwe

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klei­ne tor­til­la's met Hol­land­se Nieu­we

1
1
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten.

2
2
  • 15 g dille

Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in lange linten en snijd de dille fijn. Doe de komkommerlinten samen met de dille in een kom.

3
3
  • 100 ml azijn
  • ½ el suiker
  • 1 mespunt zout
  • 50 ml kraanwater

Breng de azijn met de suiker, het zout en water aan de kook.

4
4

Schenk het mengsel over de komkommer en laat in 30 min. afkoelen.

5
5
  • 4 Hollandse Nieuwe (haringen)
  • 8 gordita's

Verwijder de staartjes van de haringen, zodat er 4 keer 2 filets ontstaan. Bereid de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 rode ui
  • 125 g zure room

Snijd de rode ui in flinterdunne ringen en verdeel samen met de zure room, haring en komkommer over de gordita’s.

variatietip:

Voor wat extra pit kun je de tortilla’s nog bestrooien met wat fijngesneden bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.