Clas­sic Ame­ri­can chee­se­bur­ger

Ga je voor gesmolten cheddar of beleg je 'm met spek en ei?

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Ga je voor gesmolten cheddar of beleg je 'm met spek en ei? 4 personen
3 132

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Gril de burgers in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de kaas in plakjes en verdeel de laatste minuut over de burgers, zodat de kaas kan smelten. Keer de burgers daarna niet meer.
  2. Snijd de tomaten in plakjes en de ui in dunne ringen. Halveer de bollen overlangs en beleg de onderste helften met een blaadje sla. Leg op elk 2 plakjes tomaat, 2 plakjes augurk, wat uienringen en een burger met de gesmolten kaas. Verdeel de ketchup erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Maak een salade van de rest van de sla, tomaat, augurk en ui en serveer bij de burgers.

Tip:

Variatie 1: Met tzatziki. Verdeel in plaats van de cheddar, tomaat, augurk en ui enkele plakjes komkommer en 1 el tzatziki (potje 190 g) over de burger.

Tip:

Variatie 2: Met spek en ei. Leg in plaats van de cheddar, tomaat, augurk en ui 1 gebakken ei en enkele reepjes uitgebakken ontbijtspek op de burger.

video

Ham­bur­gers gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:30 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Classic American cheeseburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Clas­sic Ame­ri­can chee­se­bur­ger

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 4 grillburgers
  • 50 g Cheddar Tophat 48+

Gril de burgers in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de kaas in plakjes en verdeel de laatste minuut over de burgers, zodat de kaas kan smelten.

3
3
  • 5 trostomaten
  • 1 rode ui

Keer de burgers daarna niet meer. Snijd de tomaten in plakjes en de ui in dunne ringen.

4
4
  • 4 witte bollen met sesam

Halveer de bollen overlangs en beleg de onderste helften met een blaadje sla.

5
5
  • 240 g augurkenplakjes

Leg op elk 2 plakjes tomaat, 2 plakjes augurk, wat uienringen en een burger met de gesmolten kaas.

6
6
  • 2 el ketchup

Verdeel de ketchup erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes.

7
7

Maak een salade van de rest van de sla, tomaat, augurk en ui en serveer bij de burgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.