Ri­beye-chee­se­bur­ger

Het water loopt ons in de mond als we alleen al denken aan deze sappige burger met cheddar.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Het water loopt ons in de mond als we alleen al denken aan deze sappige burger met cheddar. 4 personen
4 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • hamburgerpers
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd de ribeye in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Hak zo fijn mogelijk. Meng het vlees met de worcestershiresauce en versgemalen peper in een kom. Verdeel het vlees in 4 porties. Doe 1 portie vlees in de hamburgerpers en druk aan. Stort de burger op een vel bakpapier. Maak er zo nog 3.
  3. Snijd de ui in plakken en gril 6 min. keer halverwege. Gril ondertussen de bacon in 6 min. krokant. Keer halverwege. Halveer de broodjes en gril 2 min. op de snijkant en snijd de tomaat in plakken. Haal 4 blaadjes van de kropsla los. Was ze en droog ze.
  4. Gril de ribeyeburgers 2 min. Keer en besprenkel met een paar druppels tabasco. Beleg met de plakken cheddar en gril nog 2 min. Besmeer de onderste helften van de broodjes met ketchup en beleg achtereenvolgens met ui, een burger, tomaat, sla en bacon. Dek de burgers af met de bovenkant van de broodjes en serveer.

serveertip:

Als je BBQ-maaltijd bestaat uit meer dan deze burger, wil je misschien wat minder grote burgers. Vorm in dat geval met de hand kleinere burgers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 930 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Ribeye-cheeseburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­beye-chee­se­bur­ger

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 600 g ribeye

Snijd de ribeye in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Hak zo fijn mogelijk.

3
  • 1 el worcestershiresauce

Meng het vlees met de worcestershiresauce en versgemalen peper in een kom. Verdeel het vlees in 4 porties.

4

Doe 1 portie vlees in de hamburgerpers en druk aan. Stort de burger op een vel bakpapier. Maak er zo nog 3.

5
  • 1 ui
  • 8 plakken bacon

Snijd de ui in plakken en gril 6 min. keer halverwege. Gril ondertussen de bacon in 6 min. krokant. Keer halverwege.

6
  • 4 vloerkadetten
  • 1 vleestomaat
  • 1 kropsla

Halveer de broodjes en gril 2 min. op de snijkant en snijd de tomaat in plakken. Haal 4 blaadjes van de kropsla los. Was ze en droog ze.

7
  • 2 tl tabasco
  • 4 plakken cheddar

Gril de ribeyeburgers 2 min. Keer en besprenkel met een paar druppels tabasco. Beleg met de plakken cheddar en gril nog 2 min.

8
  • 4 el ketchup

Beleg de broodjes met ketchup, ui, een burger, tomaat, sla en bacon. Dek de burgers af met de bovenkant van de broodjes en serveer.

serveertip:

Als je BBQ-maaltijd bestaat uit meer dan deze burger, wil je misschien wat minder grote burgers. Vorm in dat geval met de hand kleinere burgers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.