Fris­se pas­ta­sa­la­de met to­nijn­dres­sing

Niets zo zomers als pastasalade. Deze variant bevat lekker veel groenten, tonijn en vers basilicum.

(152)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Niets zo zomers als pastasalade. Deze variant bevat lekker veel groenten, tonijn en vers basilicum. 4 personen
3 152

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Giet de pasta af en spoel in een vergiet koud onder stromend water. Laat uitlekken en doe in een platte schaal. Snipper de sjalotten. Meng de groenten, sjalot, pijnboompitten en tonijn door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de blaadjes van het basilicum.

bereidingstip:

De pasta en groenten kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook de pijnboompitten kun je van tevoren roosteren, deze blijven in een gesloten bakje 5 dagen goed. Voeg de tonijn vlak voor het serveren toe.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 330 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Frisse pastasalade met tonijndressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­se pas­ta­sa­la­de met to­nijn­dres­sing

1
1
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 300 g sperziebonen
  • 300 g broccoli

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de broccoli in kleine roosjes.

3
3

Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe.

4
4
  • 2 el pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

5
5
  • 2 sjalotten

Giet de pasta af en spoel in een vergiet koud onder stromend water. Laat uitlekken en doe in een platte schaal. Snipper de sjalotten.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 320 g tonijn en dressing zongedroogde tomaten

Meng de groenten, sjalot, pijnboompitten en tonijn door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 8 g basilicum

Bestrooi met de blaadjes van het basilicum.

bereidingstip:

De pasta en groenten kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook de pijnboompitten kun je van tevoren roosteren, deze blijven in een gesloten bakje 5 dagen goed. Voeg de tonijn vlak voor het serveren toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.