Frisse pastasalade met tonijndressing
Niets zo zomers als pastasalade. Deze variant bevat lekker veel groenten, tonijn en vers basilicum.
525 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram schelpjespasta
schelpjespasta
300 gram verse sperziebonen
verse sperziebonen
300 gram broccoli
broccoli
2 eetlepel pijnboompitten
pijnboompitten
2 sjalotten
sjalotten
320 gram tonijn en dressing zongedroogde tomaten
tonijn en dressing zongedroogde tomaten
8 gram verse basilicum
verse basilicum
Ontdek meer van dit soort gerechten
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Giet de pasta af en spoel in een vergiet koud onder stromend water. Laat uitlekken en doe in een platte schaal. Snipper de sjalotten. Meng de groenten, sjalot, pijnboompitten en tonijn door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de blaadjes van het basilicum.
- bereidingstipDe pasta en groenten kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook de pijnboompitten kun je van tevoren roosteren, deze blijven in een gesloten bakje 5 dagen goed. Voeg de tonijn vlak voor het serveren toe.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Frisse pastasalade met tonijndressing
Niets zo zomers als pastasalade. Deze variant bevat lekker veel groenten, tonijn en vers basilicum.

hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Giet de pasta af en spoel in een vergiet koud onder stromend water. Laat uitlekken en doe in een platte schaal. Snipper de sjalotten. Meng de groenten, sjalot, pijnboompitten en tonijn door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de blaadjes van het basilicum.
bereidingstip:De pasta en groenten kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook de pijnboompitten kun je van tevoren roosteren, deze blijven in een gesloten bakje 5 dagen goed. Voeg de tonijn vlak voor het serveren toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g schelpjespasta
300 g verse sperziebonen
300 g broccoli
2 el pijnboompitten
2 sjalotten
320 g tonijn en dressing zongedroogde tomaten
8 g verse basilicum




