Zo­mer­se sa­la­de ni­çoi­se

(165)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 165

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in 8 min. beetgaar. Giet af, spoel af met koud stromend water en meng met de krieltjes.
  2. Voeg de tonijn met dressing, olijven en olie toe en schep voorzichtig om. Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en snijd in parten. Snijd de ui in ringen. Verdeel de eieren en ui over de salade.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zomerse salade niçoise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se sa­la­de ni­çoi­se

1
1
  • 700 g krieltjes

Kook de krieltjes in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.

2
2
  • 600 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in 8 min. beetgaar.

3
3
  • 320 g tonijn en dressing zongedroogde tomaten
  • 120 g zwarte olijven zonder pit
  • 3 el olijfolie

Giet af, spoel af met koud stromend water en meng met de krieltjes. Voeg de tonijn met dressing, olijven en olie toe en schep voorzichtig om.

4
4
  • 4 eieren
  • 1 rode ui

Kook de eieren in 8 min. hard. Pel en snijd in parten. Snijd de ui in ringen. Verdeel de eieren en ui over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.