Rijst­sa­la­de met to­nijn

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden en kook ze in ca. 8 min. beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  2. Kook de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 partjes. Snijd de tomaat in reepjes. Roer de rijst los met een vork. Laat ca. 10 min. afkoelen in een lage schaal.
  3. Snijd de ui in halve ringen en de basilicum grof. Meng de tonijn en dressing met de tomaat, pers de knoflook erboven en schep door de rijst. Voeg de sperziebonen, ui en het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de partjes ei.

variatietip:

Zongedroogde tomaten zijn ook lekker tussen een tosti met ham en kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rijstsalade met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met to­nijn

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 500 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden en kook ze in ca. 8 min. beetgaar.

3
3

Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

4
4
  • 3 eieren
  • 3 el zongedroogde tomaten in olie

Kook de eieren in 7 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd elk ei in 4 partjes. Snijd de tomaat in reepjes.

5
5
  • 1 rode ui
  • 15 g basilicum

Roer de rijst los met een vork. Laat ca. 10 min. afkoelen in een lage schaal. Snijd de ui in halve ringen en de basilicum grof.

6
6
  • 160 g John West Tonijn & dressing olijven/ basilicum
  • 1 teen knoflook

Meng de tonijn en dressing met de tomaat, pers de knoflook erboven en schep door de rijst.

7
7

Voeg de sperziebonen, ui en het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de partjes ei.

variatietip:

Zongedroogde tomaten zijn ook lekker tussen een tosti met ham en kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.