Aard­ap­pel-to­nijn­sa­la­de met as­per­ges

Salade niçoise, maar dan nét even anders.

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Salade niçoise, maar dan nét even anders. 4 personen
3 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet de krieltjes af en verdeel ze over een schaal. Pel ondertussen de eieren en snijd ze in partjes. Snipper de ui.
  2. Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Kook de asperges en tuinerwten in water met zout in 4 min. beetgaar.
  3. Giet de asperges en tuinerwten af en spoel koud onder stromend water. Meng de lauwwarme krieltjes, asperges en erwten met de ui en tonijn & dressing. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de blaadjes basilicum met het ei over de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-tonijnsalade met asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-to­nijn­sa­la­de met as­per­ges

1
  • 500 g krieltjes
  • 3 eieren

Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard.

2
  • 1 rode ui

Giet de krieltjes af en verdeel ze over een schaal. Pel ondertussen de eieren en snijd ze in partjes. Snipper de ui.

3
  • 350 g groene asperges
  • 200 g extra fijne tuinerwten

Breek de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 2 cm. Kook de asperges en tuinerwten in water met zout in 4 min. beetgaar.

4
  • 160 g tonijn&dressing zongedroogde tomaat

Giet de asperges en tuinerwten af en spoel koud onder stromend water. Meng de lauwwarme krieltjes, asperges en erwten met de ui en tonijn & dressing.

5
  • 2 takjes basilicum

Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de blaadjes basilicum met het ei over de salade. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.