Ba­na­nen­brood

Alleen al de geur van dit bananenbrood is onweerstaanbaar.

  • gebak
  • 10 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(790)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Alleen al de geur van dit bananenbrood is onweerstaanbaar. 10 personen
3 790

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm (27 cm)
  • keukenmachine
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Pel en prak de banaan. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.
  3. Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Bananenbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­brood

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 g boter

Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.

3
  • 250 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt zout

Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout.

4
  • 300 g bananen

Pel en prak de banaan.

5
  • 100 g boter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker

Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel.

6
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche

Laat draaien en voeg een voor een de eieren en de crème fraîche toe.

7

Schep door het bloemmengsel.

8

Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar.

9

Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

10

Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.