Bananenbrood
Binnen een handomdraai heb je dit overheerlijke bananenbrood gemaakt. Wie trakteer jij op een plakje?
320 kcal
15 min. bereiden, 1 uur oventijd, 1 uur 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
100 g
100 g
8 g
2
125 ml
500 g
150 g
2 tl
1 tl
100 g
¼ tl
Dit heb je nodig
cake-of broodvorm (30 cm)
bakpapier
keukenmachine
houten sateprikker 20 cm
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 03 - Op wereldreis
2013 nr. 03 - Happy van bakken
juni 2023 - juni 2023
december 2022 - december 2022
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel.
Voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Pel en prak de 500 g bananen. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel, het meel en zout. Schep ook de achtergebleven vezels uit het meel erbij. Schep het botermengsel door het bloemmengsel.
Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over het cakeblik. Halveer de laatste banaan in de lengte. Leg de helften met de snijkant naar boven op het beslag en druk een beetje aan. Bak het bananenbrood in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is het bananenbrood gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
- vegantipMaak ook eens dit vegan bananenbrood.
Bananenbrood
Instructievideo - 02:17 min.
Bananenbrood
Binnen een handomdraai heb je dit overheerlijke bananenbrood gemaakt. Wie trakteer jij op een plakje?

10 porties
320 kcal
15 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.
Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel.
Voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Pel en prak de 500 g bananen. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel, het meel en zout. Schep ook de achtergebleven vezels uit het meel erbij. Schep het botermengsel door het bloemmengsel.
Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over het cakeblik. Halveer de laatste banaan in de lengte. Leg de helften met de snijkant naar boven op het beslag en druk een beetje aan. Bak het bananenbrood in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is het bananenbrood gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
vegantip:Maak ook eens dit vegan bananenbrood (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194756).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
100 g ongezouten roomboter
100 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
500 g bananen
150 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
100 g volkorenmeel
¼ tl zout
Dit heb je nodig
cake-of broodvorm (30 cm)
bakpapier
keukenmachine
houten sateprikker 20 cm




