Vol­ko­ren ba­na­nen­brood met da­dels

Dit is echt het aller-aller-lekkerste bananenbrood ter wereld. Mét gember-sesamglazuur.

  • gebak
  • 12 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 1 u. 10 min. oventijd
(246)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Dit is echt het aller-aller-lekkerste bananenbrood ter wereld. Mét gember-sesamglazuur. 12 personen
3 246

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (30 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwarm de oven voor op 160 °C. Ontpit de dadels, snijd in reepjes en bestrooi met wat meel. Dit voorkomt dat ze naar de bodem van de cake zakken.
  2. Klop de boter en de suiker met een mixer 5 min. tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop nog 3 min. Prak de bananen. Zeef het meel. Spatel de dadels, banaan, kaneel, het sesamzaad, meel en de bakpoeder er luchtig door. Schep in de cakevorm.
  3. Bak het bananenbrood in de oven in ca. 1 uur en 10 min. goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker. Komt die er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat buiten de oven 20 min. afkoelen in de vorm. Neem het brood uit de vorm en laat in 40 min. verder afkoelen.

combinatietip:

Extra lekker met gember-sesamglazuur. Zeef 150 g poedersuiker en voeg 1 el gembersiroop en 2 el heet water toe. Meng tot een glad glazuur, schenk over de cake en bestrooi met 1 el geroosterd sesamzaad.

bewaartip:

Je kunt dit bananenbrood 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar het in een luchtdichte trommel.

video

Ba­na­nen­brood bak­ken

Kookles - 04:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Volkoren bananenbrood met dadels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren ba­na­nen­brood met da­dels

1
1
  • 2 g boter

Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.

2
2
  • 3 el sesamzaad

Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3

Verwarm de oven voor op 160 °C.

4
4
  • 8 dadels
  • 1 el volkorenmeel

Ontpit de dadels, snijd in reepjes en bestrooi met het meel. Dit voorkomt dat ze naar de bodem van de cake zakken.

5
5
  • 125 g boter
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 3 el keukenstroop

Klop de boter en de suiker met een mixer 5 min. tot een luchtige massa. Klop de stroop erdoor.

6
6
  • 2 eieren

Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop nog 3 min.

7
7
  • 3 bananen
  • 250 g volkorenmeel
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 tl bakpoeder

Prak de bananen. Zeef het meel. Spatel de dadels, banaan, kaneel, het sesamzaad, meel en de bakpoeder er luchtig door. Schep in de cakevorm.

8
8

Bak het bananenbrood in de oven in ca. 1 uur en 10 min. goudbruin en gaar. Controleer met satéprikker. Komt die er schoon uit, dan is het brood gaar.

9
9

Laat buiten de oven 20 min. afkoelen in de vorm.

10
10

Neem het brood uit de vorm en laat in 40 min. verder afkoelen.

combinatietip:

Extra lekker met gember-sesamglazuur. Zeef 150 g poedersuiker en voeg 1 el gembersiroop en 2 el heet water toe. Meng tot een glad glazuur, schenk over de cake en bestrooi met 1 el geroosterd sesamzaad.

bewaartip:

Je kunt dit bananenbrood 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar het in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.