Ba­na­nen-no­ten­brood

Lekker voor tussendoor, dit kruidige bananenbrood vol dadels en noten.

  • gebak
  • 10 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Lekker voor tussendoor, dit kruidige bananenbrood vol dadels en noten. 10 personen
4 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (27 cm)
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Prak de banaan en snijd de dadels in plakjes. Houd 10 pecannoten apart en hak de rest grof.
  2. Zeef de bloem, kaneel, het zout en bakpoeder boven een grote kom. Mix de boter met een mixer tot een bijna glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren en vervolgens de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.
  3. Schep de bananenpuree, dadels en gehakte noten door het beslag en verdeel over de cakevorm. Verdeel de rest van de noten erover en druk deze een beetje in het beslag. Bak de cake in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Controleer na 40 min. op gaarheid door de satéprikker erin te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  4. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

bewaartip:

Je kunt dit brood 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar het in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 150 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bananen-notenbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen-no­ten­brood

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 2 g boter
  • 400 g bananen
  • 100 g dadels zonder pit
  • 140 g ongebrande pecannoten

Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Prak de banaan en snijd de dadels in plakjes. Houd 10 pecannoten apart en hak de rest grof.

3
  • 250 g tarwebloem
  • 1½ tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 2 tl bakpoeder

Zeef de bloem, kaneel, het zout en bakpoeder boven een grote kom.

4
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • 125 g crème fraîche

Mix de boter met een mixer tot een bijna glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren en vervolgens de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.

5

Schep de bananenpuree, dadels en gehakte noten door het beslag en verdeel over de cakevorm.

6

Verdeel de rest van de noten erover en druk deze een beetje in het beslag. Bak de cake in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

7

Controleer na 40 min. op gaarheid door de satéprikker erin te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

8

Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Lekker!

bewaartip:

Je kunt dit brood 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar het in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.