Ba­na­nen­brood met si­naas­ap­pel

In Australië vind je banenbrood in elk koffietentje, en ook hier smullen we ervan, vooral de kinderen!

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht In Australië vind je banenbrood in elk koffietentje, en ook hier smullen we ervan, vooral de kinderen! 10 personen
3 173

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm (27 cm)
  • keukenmachine
  • satéprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zo kunt u het brood later makkelijk uit de vorm halen. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de helft van de vruchten uit. Houd het rasp apart. Doe het sap met 25 g basterdsuiker in een steelpan en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost. Dit duurt ca. 10 min
  2. Zeef ondertussen in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout. Meng de boter, de rest van de basterdsuiker en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.
  3. Pel de bananen en prak fijn.Schep de banaan met het sinaasappelrasp door het beslag. Verdeel over de cakevorm. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 1 sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Verdeel dakpansgewijs over het beslag. Schenk de suikerstroop erover. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  4. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.
video

Ba­na­nen­brood bak­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bananenbrood met sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­brood met si­naas­ap­pel

1
1
  • 2 perssinaasappels

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zo kunt u het brood later makkelijk uit de vorm halen. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers de helft van de vruchten uit.

2
2
  • 25 g witte basterdsuiker

Houd het rasp apart. Doe het sap met 25 g basterdsuiker in een steelpan en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost. Dit duurt ca. 10 min

3
3
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g boter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Zeef ondertussen in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout. Meng de boter, de rest van de basterdsuiker en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel.

4
4
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche

Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.

5
5
  • 300 g bananen

Pel de bananen en prak fijn.Schep de banaan met het sinaasappelrasp door het beslag. Verdeel over de cakevorm. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van 1 sinaasappel en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.

6
6

Verdeel dakpansgewijs over het beslag. Schenk de suikerstroop erover. Bak in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

7
7

Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.