Ba­na­nen­brood met cho­co­la­de

Is het al tijd voor een kopje thee? We willen zo graag dit brood proeven!

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 340 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(151)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht Is het al tijd voor een kopje thee? We willen zo graag dit brood proeven! 10 personen
3 151

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm (27 cm)
  • keukenmachine
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zo kun je het brood later makkelijk uit de vorm halen.
  2. Pel de banaan en prak fijn. Breek de chocolade in stukjes. Hak de noten grof. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en het zout. Meng de boter en suiker 20 sec. in de keukenmachine. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel. Schep de banaan en chocolade erdoor. Verdeel over de cakevorm. Bestrooi met de pistachenoten en bruine basterdsuiker.
  3. Bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

bereidingstip:

U kunt het bananenbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

combinatietip:

Lekker met boter.

video

Ba­na­nen­brood bak­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 100 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bananenbrood met chocolade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­na­nen­brood met cho­co­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Zo kun je het brood later makkelijk uit de vorm halen.

3
3
  • 300 g bananen
  • 100 g pure chocolade
  • ½ bakje pistachenoten
  • 250 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 mespunt zout

Pel de banaan en prak fijn. Breek de chocolade in stukjes. Hak de noten grof. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en het zout.

4
4
  • 100 g boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche

Meng de boter en suiker 20 sec. in de keukenmachine. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel.

5
5
  • 2 el donkere basterdsuiker

Schep de banaan en chocolade erdoor. Verdeel over de cakevorm. Bestrooi met de pistachenoten en bruine basterdsuiker.

6
6

Bak in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

7
7

Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

bereidingstip:

U kunt het bananenbrood 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

combinatietip:

Lekker met boter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.