Pink la­dy cup­ca­kes

  • gebak
  • 12 stuks
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 25 min. wachten
(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak 12 stuks
4 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer, spuitzak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
  2. Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe.
  3. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Schep in elk vormpje 1 tl jam en verdeel de rest van het beslag erover. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
  4. Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el bietensap tot een luchtige, roze massa. Doe het mengsel in de spuitzak. Houd verticaal boven de cupcake en maak toefjes. Bestrooi direct met de granaatappelpitjes en zilveren parels.

Tip:

Garneer de pink lady cupcake met een vlinder van marsepein. Rol met een deegroller een stukje cupcake marsepein (pakje 300 g) uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek er met een uitsteekvormpje een vlinder uit en versier.

video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.