Cup­ca­kes all'Ita­li­a­no

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 265 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 25 min. wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 12 stuks
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
  2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk en 1 stick oploskoffie toe.
  3. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Schep in elk vormpje 1 tl Nutella en verdeel de rest van het beslag erover. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
  4. Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Los de rest van de oploskoffie op in 1 el warm water. Voeg samen met nog 4 el warm water toe aan de poedersuiker en roer tot een glad glazuur. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer de cupcakes direct met de koffieboontjes en chocoladehagel.

Tip:

Garneer voor een extra feestelijk effect elke cupcake met een chocoladeballetje (bv. M&M Pinda).

video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.