Blue­ber­ry-cup­ca­kes

Er is er een jarig? Laat hem of haar deze lekkernij trakteren!

  • gebak
  • 12 stuks
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 5 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak Er is er een jarig? Laat hem of haar deze lekkernij trakteren! 12 stuks
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cupcakevormpjes
  • staafmixer
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
  2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er 4 el blauwe bessen door.
  3. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
  4. Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Prak 4 bessen fijn met een vork, meng ze met 4 el warm water door de poedersuiker en roer tot een glad glazuur. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer de cupcakes direct met blauwe bessen, zilveren parels en vlokken.
video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Blueberry-cupcakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Blue­ber­ry-cup­ca­kes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

2
2
  • 125 g boter
  • 125 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 2 eieren

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

3
3
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el halfvolle melk
  • 150 g blauwe bessen

Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er 4 el blauwe bessen door.

4
4

Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

5
5
  • 4 el warm water
  • 200 g poedersuiker

Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Prak 4 bessen fijn met een vork, meng ze met 4 el warm water door de poedersuiker en roer tot een glad glazuur.

6
6
  • 1 el zilveren parels
  • 3 el witte chocoladevlokken

Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer de cupcakes direct met blauwe bessen, zilveren parels en vlokken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.