Meer­za­den-cup­ca­kes

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 25 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 12 stuks
3 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
  2. Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer het sesamzaad, de pompoenpitten en cranberry’s door het beslag.
  3. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
  4. Klop de roomkaas met de rest van de boter en de poedersuiker tot een luchtige massa. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi direct met de kokos.
video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.