Ci­troen-pis­ta­che­cup­ca­kes

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 25 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 12 stuks
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer, spuitzak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er het citroenrasp en 4 el pistachenoten door.
  3. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
  4. Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el citroensap tot een luchtige massa. Doe het mengsel in de spuitzak. Houd verticaal boven de cupcake en maak een rozet, draai van buiten naar binnen. Bestrooi direct met de rest van de pistachenoten.

Tip:

U kunt de citroen-pistachecupcake ook met behulp van een spuitzak garneren. Doe de citroen-creamcheese in een spuitzak en houd de spuitzak verticaal, recht boven de cupcake. Maak een rozet en draai van buiten naar binnen. Bestrooi met de gehakte pistachenoten.

Tip:

Maak ze extra mooi met gesuikerde citroenschil. Schil de gele schil van een citroen van boven naar beneden met een dunschiller. Snijd het vervolgens in dunne reepjes van 2 mm dik. Pers de vrucht uit en breng het sap met 40 g suiker aan de kook in een steelpan. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de reepjes citroenschil toe en laat 5 min. op laag vuur koken. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en wentel ze door fijne kristalsuiker. Laat min. 3 uur drogen op bakpapier. Garneer de cupcakes met de gesuikerde citroenschilletjes, deze schilletjes kunt u ook eten.

video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.