Flat­breads met avo­ca­do, gar­na­len en ru­co­la

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • mixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de gist en suiker in een kommetje en schenk er 325 ml handwarm water bij. Roer door en laat 3 min. staan tot het mengsel begint te bruisen. Doe de bloem, het griesmeel en 2 tl zout in een mengkom. Schenk het gistmengsel erbij en meng met een mixer met deeghaken 3 min. Het deeg is in eerste instantie wat nat en plakkerig, maar wordt door het mixen steeds elastischer. Voeg eventueel wat extra griesmeel toe als het te plakkerig blijft. Dek de mengkom af en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek. Kneed kort de lucht uit het deeg en verdeel het in 2 gelijke porties. Bestuif met wat griesmeel en laat nog 20 min. onder een schone theedoek rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 ºC.
  2. Doe 2/3 van de tomaten, de helft van de rode peper, de knoflook, 1/3 van de koriander, de olie en 1 tl zout in de blender. Maal in 30 sec. tot tomatensaus.
  3. Rol de porties deeg elk op een stuk bakpapier uit tot cirkels van een 1/2 cm dik. Bestrooi met wat griesmeel als het plakt. Bestrijk beide cirkels met de helft van de tomatensaus, laat 1 cm rand vrij. Bak de flatbreads na elkaar ca. 15 min. in het midden van de oven.
  4. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Snijd de rest van de rode peper in dunne reepjes. Beleg de flatbreads met de rest van de tomaten, de reepjes peper, koriander, avocado, rucola en garnalen.

Tip:

In plaats van garnalen kunt u ook verkruimelde blauwaderkaas gebruiken.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 95 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Flatbreads met avocado, garnalen en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Flat­breads met avo­ca­do, gar­na­len en ru­co­la

1
1
  • 7 g gedroogde gist
  • 2 tl rietsuiker
  • 325 ml lauwwarm water

Doe de gist en suiker in een kommetje en schenk er 325 ml handwarm water bij. Roer door en laat 3 min. staan tot het mengsel begint te bruisen.

2
2
  • 400 g bloem
  • 100 g griesmeel

Doe de bloem, het griesmeel en 2 tl zout in een mengkom. Schenk het gistmengsel erbij en meng met een mixer met deeghaken 3 min.

3
3

Het deeg is aanvankelijk wat plakkerig, maar wordt door het mixen steeds elastischer. Voeg eventueel extra griesmeel toe als het te plakkerig blijft.

4
4

Dek de mengkom af en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek. Kneed kort de lucht uit het deeg en verdeel het in 2 gelijke porties.

5
5

Bestuif met wat griesmeel en laat nog 20 min. onder een schone theedoek rusten.

6
6

Verwarm de oven voor op 250 ºC.

7
7
  • 167 g cherrytomaten aan de tak
  • ½ rode peper
  • 7½ g koriander
  • 2 el olijfolie extra vierge

Halveer de tomaten. Doe de tomaten, de rode peper, de knoflook, de koriander, de olie en 1 tl zout in de blender. Maal in 30 sec. tot tomatensaus.

8
8

Rol de porties deeg elk op een stuk bakpapier uit tot cirkels van een 1/2 cm dik. Bestrooi met wat griesmeel als het plakt.

9
9

Bestrijk beide cirkels met de helft van de tomatensaus, laat 1 cm rand vrij.

10
10

Bak de flatbreads na elkaar ca. 15 min. in het midden van de oven.

11
11
  • 1 avocado
  • ½ rode peper

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Snijd de rode peper in dunne reepjes.

12
12
  • 83 g cherrytomaten aan de tak
  • 7½ g koriander
  • 40 g rucola
  • 125 g jumbogarnalen

Halveer de tomaten. Beleg de flatbreads met de tomaten, de reepjes peper, koriander, avocado, rucola en garnalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.