Broc­co­li­qui­che met to­maat­jes

Je legt een gezonde bodem met toptaart, want die is namelijk gemaakt van havermout, dragon, hazelnoten en eieren.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je legt een gezonde bodem met toptaart, want die is namelijk gemaakt van havermout, dragon, hazelnoten en eieren. 4 personen
2 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • deegroller
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maal de havermout en hazelnoten fijn in de keukenmachine. Voeg 2 el dragon, de eieren, het zout en 3 el olijfolie toe en mix tot een licht kleverig deeg. Vorm een bal van het deeg. Leg het deeg op een vel bakpapier en rol met een deegroller uit tot een lap die iets groter is dan de quichevorm. Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed de bakvorm met het deeg. Druk de randen aan. Bak 10 min. in het midden van de oven.
  2. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de roosjes en stelen 5 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de broccoli, avocado, geitenkaas en de rest van de dragon in de keukenmachine en maal tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep het in de quichevorm en bak de quiche 25 min. in het midden van de oven. Dek de quiche halverwege af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
  4. Halveer ondertussen de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en breng op smaak met zout. Zet de tomaatjes bij de quiche in de oven en bak 20 min. mee. Neem de quiche uit de oven. Zet de oven op grillstand en gril de tomaatjes nog 5 min. in de oven. Verdeel de tomaatjes over de quiche en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 13 g
Tags

Broccoliquiche met tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li­qui­che met to­maat­jes

1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2
  • 150 g havermout
  • 95 g hazelnoten

Maal de havermout en hazelnoten fijn in de keukenmachine.

3
  • 2 el gedroogde dragon
  • 2 eieren
  • ½ tl zout
  • 3 el olijfolie extra vierge

Voeg de dragon, eieren, het zout en de olijfolie toe en mix tot een licht kleverig deeg. Vorm een bal van het deeg.

4

Leg het deeg op een vel bakpapier en rol met een deegroller uit tot een lap die iets groter is dan de quichevorm.

5
  • 1 el olijfolie extra vierge

Vet de quichevorm in met wat olie en bekleed de bakvorm met het deeg. Druk de randen aan. Bak 10 min. in het midden van de oven.

6
  • 600 g broccoli

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Snijd de steel in plakjes. Kook de roosjes en stelen 5 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.

7
  • 1 avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.

8
  • 1 el gedroogde dragon
  • 100 g geitenkaas

Doe de broccoli, avocado, geitenkaas en dragon in de keukenmachine en maal tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

9

Schep het in de quichevorm en bak de quiche 25 min. in het midden van de oven. Dek de quiche halverwege af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

10
  • 250 g cherrytomaten aan de tak

Halveer ondertussen de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal.

11
  • 1 el olijfolie extra vierge

Besprenkel ze met de olijfolie en breng op smaak met zout. Zet de tomaatjes bij de quiche in de oven en bak 20 min. mee.

12

Neem de quiche uit de oven. Zet de oven op grillstand en gril de tomaatjes nog 5 min. in de oven.

13

Verdeel de tomaatjes over de quiche en serveer. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.