Suns­hi­ne soep

Met gekaramelliseerde rode ui.

(192)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Met gekaramelliseerde rode ui. 4 personen
3 192

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in stukjes van ½ cm. Verhit de helft van de olie in een soeppan en voeg de sjalotten en peen toe. Bak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de gember fijn. Voeg het rasp, sap en de gember toe aan de peen. Breng het water aan de kook. Voeg het kokende water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat 1 uur op laag vuur zachtjes koken.
  3. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snipper de rode ui. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de tijmblaadjes 1 min. Voeg de rode ui toe en bak 2 min. Voeg de suiker toe en bak 15 min. op laag vuur tot de suiker is gekaramelliseerd. Roer regelmatig. Zet het vuur uit en laat staan.
  4. Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer egaal. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de gekaramelliseerde ui over de soepkommen en schep de soep erop.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.315 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Sunshine soep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Suns­hi­ne soep

1
1
  • 3 sjalotten
  • 450 g winterpeen

Snipper de sjalotten. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in stukjes van ½ cm.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en voeg de sjalotten en peen toe. Bak 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4
  • 1 cm verse gember
  • 1.1 liter kraanwater

Snijd de gember fijn. Voeg het rasp, sap en de gember toe aan de peen. Breng het water aan de kook.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

5
5
  • 3 tuinkruidenbouillontabletten

Voeg het kokende water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en laat 1 uur op laag vuur zachtjes koken.

6
6
  • 8 g verse tijm
  • 1 rode ui

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snipper de rode ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

7
7
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de tijmblaadjes 1 min. Voeg de rode ui toe en bak 2 min.

8
8
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker

Voeg de suiker toe en bak 15 min. op laag vuur tot de suiker is gekaramelliseerd. Roer regelmatig. Zet het vuur uit en laat staan.

9
9

Haal de pan soep van het vuur en pureer met de staafmixer egaal. Breng op smaak met peper en zout.

10
10

Verdeel de gekaramelliseerde ui over de soepkommen en schep de soep erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.