Pom­poen­soep met gem­ber

Verwarmende, lekker dikke soep met kruidige gember.

(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Verwarmende, lekker dikke soep met kruidige gember. 4 personen
3 204

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de blaadjes van de bleekselderij en houd achter. Snijd de selderij in boogjes en snipper de ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de selderij en ui 5 min. Snijd ondertussen de pompoen in parten en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees met schil in stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook grof.
  2. Voeg de pompoen, rode peper, gember, knoflook en water toe aan de selderij en ui. Breng aan de kook. Laat op laag vuur in 25 min. gaar worden. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de borden. Garneer met de blaadjes bleekselderij.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 237 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2013 nr. 12 - Kerst lukt!, Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Pompoensoep met gember

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met gem­ber

1
1
  • 2 uien
  • 3 el olijfolie
  • 5 stengels bleekselderij

Snijd de blaadjes van de bleekselderij en houd achter. Snijd de selderij in boogjes en snipper de ui. Verhit olie in een soeppan en fruit de selderij en ui 5 min.

2
2
  • 600 g pompoen

Snijd ondertussen de pompoen in parten en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees met schil in stukjes.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil en rasp de gember.

4
4
  • 3 tenen knoflook
  • 750 ml kraanwater

Snijd knoflook grof. Voeg de pompoen, rode peper, gember, knoflook en water toe aan de selderij en ui. Breng aan de kook.

5
5

Laat op laag vuur in 25 min. gaar worden.

6
6

Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel de soep over de borden. Garneer met de blaadjes bleekselderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.