Tar­te ta­tin van sja­lot­ten

Lekker met een rucolasalade met geitenkaas en groene aspergetips.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Lekker met een rucolasalade met geitenkaas en groene aspergetips. 4 personen
3 199

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de sjalotten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de sjalotten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en peper en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  2. Laat na 10 min. oventijd de suiker met het water in een steelpan op laag vuur smelten tot karamel. Dit duurt 8 min. Roer af en toe met een houten lepel. Schenk de karamel voorzichtig in de quichevorm.
  3. Neem de sjalotten uit de oven, maar laat de oven aan staan. Leg de sjalotten met de snijkant naar boven in de quichevorm. Bestrooi met de tijm. Rol het bladerdeeg uit en leg op de sjalotten. Stop goed in bij de randen. Maak met een mes in het midden van het bladerdeeg een gaatje, zodat het vocht kan ontsnappen.
  4. Bak de tarte tatin in de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Laat 10 min. afkoelen op een rooster. Keer op een bord en bestrooi met peper en eventueel zout. Serveer warm of koud.

bereidingstip:

Je kunt de tarte tatin 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm eventueel 10 min. in de oven op 190°C.

combinatietip:

Lekker met een salade van rucola, groene aspergetips, verkruimelde geitenkaas en citroenolijfolie extra vierge.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tarte tatin van sjalotten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tar­te ta­tin van sja­lot­ten

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 800 g sjalotten
  • 4 takjes tijm

Halveer de sjalotten. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
  • 2 el olie

Leg de sjalotten op bakpapier. Besprenkel met de olie, bestrooi met peper en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep na 10 min. om.

4
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 2 el kraanwater

Laat na 10 min. oventijd de suiker met het water in een steelpan op laag vuur smelten tot karamel. Dit duurt 8 min. Roer af en toe met een houten lepel.

5

Schenk de karamel voorzichtig in de quichevorm.

6

Neem de sjalotten uit de oven, maar laat de oven aan staan. Leg de sjalotten met de snijkant naar boven in de quichevorm. Bestrooi met de tijm.

7
  • 1 rol vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit en leg op de sjalotten. Stop goed in bij de randen.

8

Maak met een mes in het midden van het bladerdeeg een gaatje, zodat het vocht kan ontsnappen.

9

Bak de tarte tatin in de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Laat 10 min. afkoelen op een rooster.

10

Keer op een bord en bestrooi met peper en eventueel zout.

11

Serveer warm of koud. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de tarte tatin 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm eventueel 10 min. in de oven op 190°C.

combinatietip:

Lekker met een salade van rucola, groene aspergetips, verkruimelde geitenkaas en citroenolijfolie extra vierge.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.