Pas­ta met knol­sel­de­rij

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knolselderij in blokjes van 2 x 2 cm. Doe de helft in een steelpan en voeg de melk en het laurierblaadje toe. Schenk er zo veel water bij dat de knolselderij net onder staat en breng aan de kook. Kook op laag vuur in 20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de rest van de knolselderij in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de champignons 10 min. Schep regelmatig om. Voeg de spekreepjes toe en bak nog 5 min. Schep de gebakken knolselderijblokjes door het champignonmengsel en voeg de helft van de peterselie toe.
  4. Verwijder het laurierblaadje uit de pan met de gekookte knolselderij. Pureer de knolselderij met al het kookvocht in de pan met de staafmixer. Wrijf deze saus door een zeef. Meng de pasta met de saus en de rest van de peterselie. Serveer met het champignon-knolselderijmengsel. Lekker met een bietensalade.

serveertip:

Lekker met een bietensalade.

video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met knol­sel­de­rij

1
1
  • 1 knolselderij
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 laurierblaadje

Snijd de knolselderij in blokjes van 2 x 2 cm. Doe de helft in een steelpan en voeg de melk en het laurierblaadje toe.

2
2

Schenk er zo veel water bij dat de knolselderij net onder staat en breng aan de kook. Kook op laag vuur in 20 min. gaar.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de rest van de knolselderij in 15 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

4
4
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 500 g kastanjechampignons

Snijd de champions in kwarten. Verhit ondertussen de olie in een andere koekenpan en bak de champignons 10 min. Schep regelmatig om.

6
6
  • 300 g vegetarische spekreepjes

Voeg de spekreepjes toe en bak nog 5 min.

7
7
  • 10 g platte peterselie

Schep de gebakken knolselderijblokjes door het champignonmengsel en voeg de grof gesneden peterselie toe.

8
8

Verwijder het laurierblaadje uit de pan met de gekookte knolselderij. Pureer de knolselderij met al het kookvocht in de pan met de staafmixer.

9
9

Wrijf deze saus door een zeef.

10
10
  • 10 g platte peterselie

Meng de pasta met de saus en de peterselie.

11
11

Serveer met het champignon-knolselderijmengsel.

serveertip:

Lekker met een bietensalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.