Aard­ap­pel en knol­sel­de­rij

Dit is nou echt zo'n duo dat voor elkaar gemaakt is. Een simpel, maar heerlijk bijgerecht.

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Dit is nou echt zo'n duo dat voor elkaar gemaakt is. Een simpel, maar heerlijk bijgerecht. 4 personen
3 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat
  2. Schil de knolselderij met de dunschiller en snijd in plakken. Snijd de plakken in repen en verdeel deze tussen de aardappel. Besprenkel met de olie en bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Bak in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met Catalaanse worstjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel en knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel en knol­sel­de­rij

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g vastkokende aardappelen

Boen de aardappelen schoon. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat

3
3
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij met de dunschiller en snijd in plakken. Snijd de plakken in repen en verdeel deze tussen de aardappel.

4
4
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde tijm

Besprenkel met de olie en bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Bak in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met Catalaanse worstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.